Succesvolle beursdeelname
Back

Signify op EuroShop 2023

Discover Projects heeft het strategisch event marketing, event projectmanagement en onsite management voor Signify georganiseerd voor EuroShop 2023, in Düsseldorf Duitsland. Signify is wereldwijd marktleider in verlichting.

EuroShop is ’s werelds nummer 1 Retail Trade Fair, die elke 3 jaar plaatsvindt. Signify nam deel aan EuroShop om hun verlichtingsportfolio voor circulariteit in Retail te introduceren als onderdeel van hun Brighter Lives, Better World 2025 duurzaamheids-programma. Het portfolio helpt retailers om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en tegelijkertijd de winkelbeleving te maximaliseren.

Het duurzame stand concept vertegenwoordigde een levendige echte food- en retail winkel, waar bezoekers in gesprek konden gaan met de goed getrainde Signify experts. Er werden rondleidingen aangeboden in 7 verschillende talen. Daarnaast waren er business meetings en spontane gesprekken op de stand of in het horecacafé. Op de stand van 216 m2 kreeg je een volledig gescripte winkelervaring met energiezuinige onderhoudbare, herbruikbare, recyclebare en 3D-geprinte armaturen. Via apps en digitale schermen werden de connected verlichtingssystemen in de prakrijk gedemonstreerd.

Er waren veel bezoekers uit alle regio’s van de wereld. Met in totaal 115 rondleidingen en 162 zakelijke meetings gedurende 5 dagen heeft de beurs veel vervolgactiviteiten opgeleverd voor Signify. Zowel bij bestaande klanten als potentiële nieuwe klanten. Hierdoor kan Signify de komende periode extra x miljoen omzet gaan realiseren. Dit was de belangrijkste doelstelling. Dankzij de beurs heeft Signify de relaties met haar grote winkelaccounts verder versterkt en nieuwe relaties opgedaan. De Signify beleving is door de bezoekers beoordeeld met een 4,8 tevredenheidsscore (schaal 1 tot 5).

Update: na 3 maanden is de doestelling van extra omzet al gerealiseerd en zitten er nog meer opdrachten in de pipeline. Dit overtreft alle verwachtingen. Daarmee is dit een bewijs dat je door deelname aan een vakbeurs wel degelijk extra omzet kunt behalen, mits je een duidelijk plan hebt vanaf de start van het project.

Lees meer over strategische eventmarketing en event projectmanagement