Header sponsorship strategy Discover Projects Header sponsorship strategy-mobile discover projects
Back

Sponsorbeleid

Discover Projects kan je helpen om de impact van je sponsoring te vergroten via een helder sponsorbeleid, waardoor je meer resultaat behaalt. Mits goed aangepakt kan sponsoring een waardevol instrument zijn in je marketingmix. Maar net zoals met events geldt, dat het vaak lastig is de waarde ervan aan te tonen. Ken je de werkelijke waarde van je sponsoractiviteiten en weet je hoe je het meeste uit je sponsorinvesteringen kunt halen?

Neem contact op

Back

Wij kunnen je meer inzicht geven in je sponsoractiviteiten. Door een duidelijk beleid op te stellen helpen we je een gezond rendement te realiseren.

Sponsoring moet dan wel onderdeel uitmaken van je marketingplan. Want alleen dan neemt de kans op succes toe en kun je de Return on Objectives (ROO) verbeteren. Een en ander begint met het analyseren van je huidige sponsoractiviteiten. We stellen samen de doelen vast en implementeren strategisch sponsor management in je organisatie. Daarbij kijken we ook of jouw huidige sponsorbeleid nog aansluit bij je visie en ambities én de behoeftes van je klant.

Door sponsoring strategisch te benaderen en een proces voor goedkeuring, monitoring en evaluatie toe te passen kunnen we in kaart brengen welke type sponsoring wel of geen bijdrage levert aan je zakelijke of maatschappelijke doelstellingen. Als voorbeeld, voor Signify (wereldwijd marktleider in verlichting) hebben we een governance model ontwikkeld om lopende en nieuwe sponsorships beter te beoordelen op basis van een aantal criteria. Hetgeen resulteerde in een hoger rendement. En circa € 2 miljoen minder sponsoruitgaven, omdat deze sponsorships te weinig of niets opleverde.

Neem contact op